Skip links

Waarom elk bedrijf een infraroodsauna moet hebben

Het is vandaag – dag op dag – precies twee jaar geleden dat ik op een stormachtige ochtend aan de Twin Towers in New York stond. Het was mijn eerste bezoekje aan The Big Apple met véél hoogtepunten, maar dat is zonder twijfel het moment dat me altijd zal bijblijven: de regen die met bakken uit de lucht viel op de namen van alle slachtoffers.

Kanker en gif
Er vielen er véél op 11 september 2001, maar – zo las ik onlangs – nog veel meer de weken, maanden en jaren erna. Vooral brandweermannen en ambulanciers stierven aan kanker ten gevolge van de massale hoeveelheid toxische stoffen die vrijkwamen die dag: in 2014 stond de teller op 863 doden, zei de New York Times. Mensen die de hel van 9/11 overleefden, maar in de jaren nadien stierven aan kanker die rechtstreeks gelinkt wordt aan de WTC-ramp. Vandaag hebben daarom heel wat brandweerkazernes in New York een infraroodsauna voor hun brandweerlieden, omdat je dankzij infraroodstralen tot zeven keer meer toxines kunt afvoeren dan in een gewone sauna. 

Je dag uitzweten
Eigenlijk zou toch élk bedrijf zo’n infraroodsauna moeten installeren? Fitnessen en yoga doen kan al in veel bedrijven, maar waarom niet infrarood-zweten? Per jaar sterven er wereldwijd 7 miljoen mensen aan luchtvervuiling. Poetsvrouwen die elke dag schadelijke stoffen inademen, bouwvakkers die stof en vuil inademen, agenten die de hele dag in het fijne stof het verkeer staan te regelen… we zitten allemaal in een vervuilde omgeving. De dag uitzweten – letterlijk én figuurlijk – zou geen luxe mogen zijn, maar een recht voor iedereen die hier op deze (vervuilde) aardbol rondloopt.

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.