Skip links

Uitgetest en goedgekeurd: de Health Mate infraroodsauna-ladiesnight

Seg, zo’n infraroodsauna, is dat nu eigenlijk iets?’ Die vraag krijg ik geregeld sinds ik een Health Mate heb. Ik kan natuurlijk wel zéggen dat ik beter slaap, meer energie en minder cellulitis heb en dat ik nog maar amper verkouden ben geweest de voorbije maanden. Maar het meest overtuigende is het effect van zo’n saunabeurt aan den lijve ondervinden. Daarom arriveerde afgelopen vrijdagavond een eerste lading test-dames voor een infrared-ladiesnight bij mij thuis. Tess, die haar drie kleine kinderen bij haar man had achtergelaten en eens een half uurtje haar hoofd wilde leegmaken. Liesbeth, die last heeft van reumatoïde artritis. En Annelies, die eigenlijk niet houdt van sauna’s en vooral mee kwam voor de cava en de hapjes nadien.

En dames, wat vonden jullie ervan?
Tess: “Stilzitten en mijn gedachten stoppen, dat lukt me echt nooit. Alleen al daarom is het zalig.”
“Met drie kleine kinderen in huis is er altijd wel iets dat geregeld moet worden: boekentasjes en crèchezakjes vullen, wassen en strijken, naar de winkel rijden, plannen wat we morgen gaan eten… Mijn hoofd staat geen seconde stil. Gewoon eens zitten en een boekje lezen doe ik nooit – mijn hoofd is constant aan het malen. Alleen al daarom was deze infraroodsaunabeurt zo zalig. Het eerste kwartier heb ik een boekje gelezen, tot ik echt goed begon te zweten. En daarna heb ik gewoon met mijn ogen toe genoten van de warmte. Ik kwam helemaal relaxed uit de sauna, mijn hoofd was leeg. Heerlijk.”

Liesbeth: “Mijn ouders hebben een Health Mate. Als de pijn te erg is, kruip ik in hun sauna.”
“Sinds ik 14 ben, heb ik last van gewrichtspijnen. Pas na vele jaren van onderzoeken kwam de diagnose reumatoïde artritis: een immuniteitsziekte die ervoor zorgt dat je lichaam tegen zichzelf vecht. Heel eenvoudig gezegd: mijn lichaam ziet mijn grote gewrichten zoals knieën en ellebogen als indringers en doet ze ontsteken. Ik heb zware medicatie geslikt, ontstekingsremmers, zelfs een lichte vorm van chemotherapie. Maar niks werkte. Tot ik enkele jaren geleden anti-TNF-medicatie mocht proberen. Ik spuit mezelf om de twee weken in met een soort eiwit dat mijn verstoorde immuniteit uitschakelt, waardoor de ontstekingen minder erg zijn. De pijn is veel beter te verdragen dan vroeger, al zijn er nog periodes dat ik meer last heb. Vooral ’s morgens ben ik nog heel stijf. Soms rij ik naar mijn ouders, die een Health Mate hebben. Dat doet echt ontzettend veel deugd voor mijn stramme spieren.”

Annelies: “Zo’n infraroodsauna is veel beter te verdragen dan een klassieke sauna.”
Ik hou niet van zweten, dus mij zal je zelden in een sauna vinden. Maar ik moet toegeven: zo’n infraroodsauna is helemaal anders dan een klassieke sauna. De warmte is veel beter te verdragen dan ik had gedacht. Ik stond er ook versteld van hoe snel je begint te zweten, ook al is de temperatuur een pak lager dan in een Finse sauna.”

Pas rond half twee (“zie je wel dat je energie krijgt van zo’n infaroodsauna”) vertrekt het gezelschap weer naar huis. De volgende ochtend krijg ik van alle drie een sms: ‘geslapen als een blok‘ (“zie je wel dat je beter slaapt na een infraroodsessie”). Al kunnen die drie flessen cava nadien er ook voor iets tussen gezeten hebben 😉

Wil je zelf ook eens een Health Mate infraroodsauna uittesten? Health Mate heeft meer dan 70 verkooppunten, waarvan er 24 een gratis testruimte hebben. Dóén! 

 

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.