Skip links

Over Annelies

Ik ben Annelies (36), freelance tekstschrijver/storyteller en mama van Warre (8) en Martha (6). Sinds ik kinderen heb, is mijn leven – net zoals dat van vele andere mama’s – een voortdurende zoektocht naar meer energie en de juiste balans.

416
Sauna beurten
186
Blogs geschreven
6k
Maandelijkse lezers

Op zoek naar me-time

Op een warme zomerdag in 2015 liet ik op mijn zolder/bureaukamer een Health Mate infraroodsauna installeren. Ik wilde mezelf ’s avonds even terugtrekken uit de ratrace zonder dat ik daarvoor de deur uit moest richting fitnesszaal of yogamat. Diezelfde avond nog trok ik de deur van mijn infraroodsauna achter me dicht, en sindsdien gaat er geen week voorbij zonder dat ik meermaals in mijn houten heiligdom kruip. Ik durf gerust te zeggen dat ik verslaafd ben geraakt aan het diep ontspannen gevoel dat ik krijg na drie kwartier zweten.

En naar een gezonde levenstijl

Mijn infraroodsauna is zoveel meer dan een uurtje me-time na een drukke dag. Sinds ik ervaar wat een infraroodsauna doet voor mijn mentale en fysieke gezondheid, ga ik anders om met mijn lichaam. Ik denk beter na over de brandstof die ik tank om de dag door te komen, over de effecten van vervuiling op ons lichaam – door de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten – en het risico op (chronische) ziektes als je niet op tijd je afvalstoffen afvoert. Na vier jaar durf ik te zeggen dat mijn infraroodsauna een levensstijl is geworden. Preventief, om ziektes, stress en burn-out voor te zijn, en curatief, om fysieke en mentale blessures sneller te helpen genezen. Hoe, dat lees je elke week op mijn blog.

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.