Skip links

Infraroodsauna op doktersvoorschrift

Ik vertoef meerdere avonden per week in mijn infraroodsauna, en dat is altijd uit vrije wil. Niemand verplicht me ertoe; het is niet omdat ik deze blog bijhoud dat ik denk: ‘allez, ik zal nog maar eens in mijn sauna gaan’.
Nee, ik doe het vaak en graag omdat ik voel dat mijn lichaam er nood aan heeft, omdat mijn hoofd niet stopt met malen tot ik erin zit, omdat ik het héérlijk vind om de deur achter me dicht te trekken en drie kwartier in absolute stilte door te brengen. 

Geen sauna
De voorbije drie jaar – ja ja, zo lang heb ik mijn sauna al – ben ik er enkele keren niet in geweest omdat dokters het me hadden verboden: nadat ik mijn amandelen had laten trekken en nadat ik een tache de beauté had laten wegsnijden. En binnenkort moet ik mijn sauna ook een maand laten dicht laten, want ik ga lensimplantaten laten steken.

Stromende energie
Gisterenavond ben ik er voor het eerst in geweest omdat mijn dokter het me had verplicht. Nu ja, een echte dokter was het niet –  het was mijn chakra-tovervrouwtje, degene die alle twee maanden mijn energiebanen weer in de juiste richting laat draaien. Ze voelt aan mijn lichaam waar de blokkades zitten, duwt en trekt wat en laat de energie weer stromen. 
En gisteren sprak ze de legendarische woorden: ‘Ik heb het voorbereidende werk gedaan, laat je infraroodsauna maar de rest doen’. Er zat behoorlijk wat stress in mijn lijf, zei ze. Zij had de weg weer vrij gemaakt, maar de infraroodstralen waren nodig om alles weer in beweging te brengen.  

Panta rhei
Dat is de grote kracht van ‘deep level therapy’: dat je cellen gaan vibreren, dat ze zuurstof krijgen, afvalstoffen afgeven en dat alle systemen in je lichaam die geblokkeerd zitten, weer gaan stromen. Heraclitus wist het al: panta rhei – alles stroomt. Zoals in een rivier, waar telkens nieuw water in komt, en toch blijft die rivier dezelfde. Zo is het ook met je lichaam: je hebt er maar één en dat is altijd hetzelfde. Maar hoe meer je energie stroomt, hoe vaker alles in beweging is, hoe beter.

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.