Skip links

Heeft een infraroodsauna invloed op kankercellen?

Er bestaan heel wat artsen hier en in het buitenland die het gebruik van een infraroodsauna aanbevelen.Kinesisten en ziekenhuizen die een Health Mate hebben staan voor hun patiënten, maar ook dokters die zich openlijk uitspreken over de vele voordelen van een Health Mate infraroodsauna.

In Amerika is er Dr. Junger, de persoonlijke arts van o.a. Gwynth Paltrow, die zwéért bij een Health Mate infraroodsauna om te detoxen. En ook Dr. Irvin Sahni sprak zich een tijdje geleden uit voor het gebruik van infraroodsauna’s in de strijd tegen dé ziekte van deze tijd: kanker.

Dit zegt Dr. Irvin
Dr. Irvin Sahni is een beroemd ruggengraat-chirurg met een indrukwekkend palmares en is verbonden aan het Spine Center of Texas. In een filmpje op The Truth About Cancer vertelt Dr Sahni over de vele voordelen van infraroodwarmte en wat het precies doet met ons lichaam.

Feit 1: infraroodstralen zijn een onschadelijke manier van je lichaam verwarmen
Binnen het elektromagnetische spectrum van alles wat licht en warmte geeft, zijn infraroodstralen maar één manier om je lichaam te verwarmen. Er zijn meerdere stralen die warmte genereren: uv-stralen bijvoorbeeld, of röntgenstralen. Het grote voordeel van infraroodstralen is dat die warmte geven zonder de schadelijke nadelen ervan,die er bij bijvoorbeeld uv-stralen wél zijn. Wie een uurtje onbeschermd in de felle zomerzon gaat liggen, raakt verbrand en loopt permanente huidschade op. Wie een uurtje in een infraroodsauna zit, loopt geen enkele schade op, integendeel.

Feit 2: infraroodstralen hebben een onmiskenbaar detox-effect
We plassen onze afvalstoffen uit, en ook stoelgang maken is een natuurlijke manier om alles waar ons lichaam niks mee kan, naar buiten te werken. Maar zweten, zo zegt Dr. Sahni, is een nog betere manier van afvalstoffen afvoeren die anders in je lichaam blijven zitten.

“A significant amount of toxins are excreted through your skin as there are in your urine or your stool. And in some cases, probably specific toxins, even more” – Dr. Sahni

Denk maar aan bijvoorbeeld zware metalen die zich vastzetten in ons lichaam en die we niet simpelweg uitplassen.

Feit 3: kankercellen houden niet van infraroodstralen
Infraroodsauna’s worden ook ingezet bij zogenaamde hyperthermia, een therapie die erop gericht is om kankercellen te doden met behulp van warmte – vaak gecombineerd met andere methodes zoals chemo.
Normale lichaamscellen reageren goed op de warmte van infraroodstralen – meer zelfs, ze profiteren ervan door de extra zuurstofboost die ze ervan krijgen. Abnormale cellen – dat wil zeggen cellen met afwijkende vorm, zoals o.a. kankercellen – daarentegen houden niet van infraroodstralen, zo bewezen eerdere studies. Door je lichaam bloot te stellen aan infraroodwarmte, worden afwijkende cellen gedood zonder dat normale, goede cellen aangetast worden, zo vat Dr. Sahni zijn betoog samen.

“And so a far infrared sauna is useful because it can help you sweat, excrete toxins, and in theory eliminate cancer cells which can’t survive the heat as well as the normal cells.” – Dr. Sahni

Ik weet het nu wel zeker: an infrared sauna a day, keeps doctor Sahni far far away 😉

 

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.