Skip links

Een verrassende reden waarom je niet kunt slapen

Ja, het is te warm om te slapen. En nee, ik zit op snikhete avonden ook niet meer in mijn infraroodsauna voor ik in bed kruip – anders altijd mijn garantie op een diepe slaap en ononderbroken nachtrust. Maar er is nóg een reden waarom we deze dagen niet goed slapen, en dat heeft alles te maken met de kosmische energie waaraan we blootgesteld zijn.

Het begon allemaal bij de bloedmaan twee weekends geleden. Deze ‘bloedmaan’ ontstaat wanneer de aarde precies tussen de zon en de maan instaat en de maan het zonlicht niet direct naar de aarde kan weerkaatsen. Zo’n bloedmaan wordt vaak gezien als het begin van een belangrijke, onheilspellende gebeurtenis – echte doemdenkers spreken weleens van het einde der tijden. In dit geval bleek het ‘maar’ om de stijging van de energie in de kosmos te gaan.
Sindsdien bewegen zon, aarde en de ster Sirius zich naar bepaalde punten in de kosmos, en zo activeren ze de ‘leeuwenpoort’ – genoemd naar het sterrenbeeld leeuw. Dat duurt nog tot 12 augustus; op 8 augustus zou de kosmische energie het allersterkst zijn.

Nieuwe paden
En van wat de sterren en planeten doen hebben wij dus last, aldus toverkollen en andere kosmische goeroes. Niet alleen wordt het fysiek warmer (onmiskenbaar!), ook de emotionele spanning neemt toe. Mensen voelen zich uitgeput en onrustig, moe en onbestemd. Maar het einde is in zicht: na 8 augustus zou het leven – de dagen én de nachten – weer ‘draaglijk’ en relaxter worden, er komen nieuwe paden om te betreden, nieuwe inzichten om je voordeel mee te doen.

Sterren & planeten
Ik weet niet goed wat ik aan moet met kosmische verhalen. Ik geloof niet in horoscopen – mensen gedragen zich niet zus of zo omdat ze tweeling of steenbok zijn. Maar als er één nacht is waarop mijn infraroodsauna zijn werk niet doet en ik sowieso onrustig slaap, is het bij volle maan. En ik geloof ook in momenten waarop de hele kosmos samenspant om je iets duidelijk te maken, in geluk, in de juiste plek en het juiste ogenblik. Boeddhisten zeggen dat je moet openstaan voor magie, voor kleine ogenschijnlijke toevalligheden die géén toeval zijn, en beseffen dat je een onderdeel bent van een radarwerk dat de kosmos heet.

Ik vind het hoe dan ook een mooie gedachte dat half augustus alles en iedereen zich weer wat ontspant.
Al is het maar omdat de grote hitte dan misschien eindelijk voorbij is en ik weer kan profiteren van mijn infraroodsauna alvorens ik in bed kruip 😉

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.