Skip links

Een infraroodsauna helpt bij een sportief leven

Gaetan (55): “Deze zomer beklim ik de Mont Ventoux. Alleen jammer dat mijn Health Mate niet mee kan!”

“Toen onze dochter het huis uit ging, kregen we kamers vrij. Zowel mijn vrouw als ik houden van wellness, en eigenlijk wilden we een hamam installeren. Maar dat zou een heel ingrijpende verbouwing betekenen, dus uiteindelijk was het geen optie. Van een gewone sauna met zo’n hete lucht hielden we niet. En dus hebben we in een spa eens een infraroodsauna geprobeerd, en dat beviel ons wél.

We zijn niet over één nacht ijs gegaan voor de aankoop. We hebben prijzen en merken vergeleken en uitvoerig getest. En uiteindelijk kwamen we uit bij Health Mate. Ik wilde geen zweetcabine, maar écht een kwalitatief product. Je moet een kat een kat noemen: het hout dat gebruikt wordt, de infrarood-elementen… Da’s allemaal topkwaliteit hé. Andere merken zijn goedkoper, maar ze gebruiken niet hetzelfde materiaal.

Intussen staat onze Health Mate infraroodsauna al zeven jaar bij ons thuis. We hebben een groot model waar we met vier in kunnen en hij wordt gebruikt door het hele gezin: mijn zoon speelt voetbal, mijn vrouw tennist in competitie, ik fiets en loop veel… En we merken toch dat blessures veel sneller herstellen als we na het sporten in onze infraroodsauna gaan. Mijn zoon gaat er ook geregeld in als opwarming, voor de match.

We gebruiken ‘m niet alleen om sportief te blijven, maar ook voor ons algemeen welzijn, als we verkouden zijn of grieperig bijvoorbeeld.  Ook die heilzame werking hebben we al ondervonden.

Mijn vrouw en ik zitten ongeveer twee keer per week ’s avonds in onze sauna, in de winter wat vaker dan in de zomer. Mijn vrouw valt meteen daarna in slaap; ik krijg er net energie van. Maar we zijn hoe dan ook supertevreden.
Deze zomer ga ik met enkele vrienden de Mont Ventoux beklimmen. Het enige nadeel is dat m’n sauna niet mee kan (lacht). Maar we zijn er klaar voor, zoveel is zeker!”

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.