Skip links

Deze 3 dingen neem ik altijd mee in mijn infraroodsauna

30 minuten sudderen op 45 à 50°: dat is mijn geheim voor een stralende huid en meer energie. En sowieso stap ik nooit in mijn infraroodsauna zonder deze 3 dingen:

1 Een fles ijskoud water
Ik heb eigenlijk nooit dorst. Het is een hele uitdaging om in de loop van de dag 1 liter water naar binnen te krijgen. Maar als ik in mijn infraroodsauna zit, krijg ik gemakkelijk een fles op.

In een infraroodsauna verlies je tot drie keer zoveel vocht als in een klassieke sauna. Dat komt omdat de infraroodstralen je lichaam van binnenuit opwarmen. Omdat je lichaam die warmte zo snel mogelijk weer wil afvoeren, ga je zweten. Vergelijk het met koorts maken: je lichaam probeert dan ook z’n temperatuur weer te doen dalen. Een gewone sauna warmt op ongeveer 90° alleen de omgeving op, de saunacabine zelf dus. Je krijgt het ook warm en gaat ook zweten, maar het is minder efficiënt en minder aangenaam.

Sowieso is het aangeraden om het vocht dat je verliest weer aan te vullen. Ik drink altijd een glas water ervoor, meestal een tas thee nadien en tijdens de hele infraroodsessie tank ik bij met een fles ijskoud water. Vergelijk het met fris glas rosé op een zwoele zomeravond: niks smaakt beter. Dat die fles na half uur nog steeds ijskoud is, bewijst dat de infraroodstralen rechtstreeks inwerken op je lichaam en dat de temperatuur in je cabine aangenaam blijft. Ik zet de fles wel onderaan in mijn sauna, waar het iets frisser is.

2 Drie handdoeken
Ik zucht weleens als ik de wasmachine inlaad, maar elke keer als ik er maar twee meeneem, beklaag ik het me. Ik leg er sowieso één op de bank, één op de grond en neem een derde handdoek mee om mijn gezicht droog te deppen. Iedere keer sta ik ervan versteld hoe fel je begint te zweten na een kwartiertje in je sauna, en dan is het gewoonweg heel fijn om je zweet droog te deppen.

3 Een portie lectuur
Nu ja, lectuur… Ik neem graag de boekskes mee in mijn infraroodsauna. Sommige mensen zetten graag muziek op, maar ik hou van de complete stilte in mijn infraroodcabine, met af en toe een krak van het cederhout.
Ik lees alleen het eerste kwartier, daarna riskeert ook mijn boekje druipnat te worden. Het laatste kwartier sluit ik mijn ogen, focus ik op mijn buikademhaling en stretch ik even. Tot de piep mij eraan herinnert dat mijn half uurtje me-time voor die dag erop zit.

 

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.