Skip links

De gezondheidsgeboden van Gwyneth Paltrow

Hollywood-actrice Gwyneth Paltrow kreeg in 1998, tijdens de opnames van de film The Talented Mr Ripley, een telefoontje dat haar leven op z’n kop zette. Haar vader had de diagnose keelkanker, stadium 4 gekregen en was ten dode opgeschreven. Hoewel hij nog vier jaar geleefd heeft, zag Gwyneth zijn gezondheid achteruitgaan, en dat zette haar aan het denken.

Voorkomen in plaats van genezen
Ze begon zich te verdiepen in Oosterse geneeskunde, waar het motto luidt: een dokter bezoeken als je ziek bent, is zoals een waterput beginnen maken als je dorst hebt. Gwyneth besefte dat ze haar lichaam moest zuiveren vóór het ziek werd, en niet wanneer de kankercellen zich al aan het verspreiden waren. Ze nam drie natuurartsen onder de arm die haar zouden begeleiden in haar zoektocht naar een gezondere manier van leven waarin detoxen centraal staat. Dit zijn haar gezondheidsgeboden:

1 Vermijd koolhydraten, suiker en witte bloem (in pasta bijvoorbeeld)
2 Vermijd voedsel met bewaarmiddelen en smaakstoffen, net als voedsel dat toxische stoffen bevat (zoals zware metalen in tonijn)
3 Drink 1 tot 2 liter water per dag zodat je lichaam afvalstoffen kan afvoeren
4 Eet fruit en groenten die rijp zijn en geen chemische producten bevatten (onbespoten dus)
5 Let op met thee, koffie, zuivel en alcohol
6 Eet proteïnerijk voedsel zoals noten, witte wis of wit vlees bij elke maaltijd
Slaap minstens acht uur per nacht
8 Doe aan milde beweging en wat yoga, meditatie of relaxatieoefeningen om de stress uit je lijf te krijgen

Deze acht geboden én een infraroodsaunasessie op tijd en stond – Gwyneth heeft er zelf een omdat haar persoonlijke arts Dr Junger zwéért bij een Health Mate – en het komt helemaal goed met je gezondheid. Kijk maar naar Gwyneth, die er strak en stralend uitziet op haar 44. Daar gaan we voor!

Meer lezen? Gwyneth verklapte deze tips op haar gezondheidsblog goop.com

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.