Skip links

De ene massage(stoel) is de andere niet

Voor veel vrouwen is naar de kapper gaan me-time. Voor mij is het een noodzakelijk kwaad. Om van me-time te spreken, moet ik letterlijk alleen zijn, en liefst in absolute stilte. In een infraroodsauna dus, niet in een kappersstoel waar er aan mijn haar geprutst wordt, ik moet luisteren naar de verhalen van alle vrouwen rondom mij en gevraagd naar mijn mening over de leegstand in de binnenstad.

Ik probeer me tijdens mijn kappersmoment dan ook zo veel mogelijk af te sluiten. Ik heb een plekje apart met goeie wifi, waar ik dan zit te werken terwijl mijn uitgroei wordt bijgewerkt. Tijdens het wassen vraag ik geen extra verzorging en geen hoofdmassage. Ik krijg de kriebels wanneer ze zo’n stalen spin op mijn kruin zetten en beginnen te kneden. Ik dacht dat ik alles voorzien had om mijn kappersbezoek zo rustig mogelijk te laten verlopen, tot ik vanmiddag aan de wastafel ontdekte dat mijn kapper een nieuwigheidje had geïnstalleerd: een massagestoel. Een wiebelende stoel met rollers godbetert, die ongemakkelijk in mijn rug en billen duwden. 

Toeval wil dat ik de voorbije week een tekst had gelezen over de Health Mate massagestoel.
 
Elke massagestoel heeft een rollenbaan
Je kunt het vergelijken met een treinspoor dat rolletjes op en neer leidt vanaf de achterkant van het hoofd tot de lage rug en soms zelfs tot aan de billen en hamstrings.
Het zijn deze rolletjes die zorgen voor de massage van de wervelkolom. Ze bewegen zijdelings en verticaal, ze kneden en ze tikken. Sommige rollenbanen maken zelfs voorwaartse en achterwaartse beweging van de rollen mogelijk; dat heet dan een 3D-rollenmassage. 

 
Ik had het gevoel dat mijn rollenbaan stevig ontspoorde. Pure horror vond ik het!
Ik was dan ook bijzonder opgelucht dat ik gewassen, geknipt en geföhnd weer buiten stond na anderhalf uur.
En dat ik vanavond weer me-time kan invullen zoals ik dat het liefste doe: in mijn infraroodsauna, zonder rollen, zonder kneden en tikken. Het enige dat tikt, is het klokje dat me na 45 minuten weer naar de bewoonde wereld brengt. 

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.