Skip links

De drie beste manieren om je dag te starten

‘New day, great start’ is het motto van deze blog. Daarom: dé drie allerbeste manieren om je dag energiek in te zetten.

1 Drink een glas lauw water met twee eetlepels citroen
Rens Kroes, zusje van topmodel Doutzen en fan van alles wat gezond is, zweert bij haar ochtendlijke kickstart van een glas water en versgeperste citroen. “Het heeft een reinigend effect op je lichaam en geeft instant energie”, zo schrijft ze in haar kookboek ‘Power Food’. Dat reinigende effect bekom je omdat citroen je lever een boost geeft. Onze lever speelt, samen met onze darmen, nieren, huid en longen een belangrijke rol in het detoxen. Oftewel: de gifstoffen uit ons bloed filteren en die vervolgens naar buiten werken. Een teveel aan gifstoffen in ons lichaam is een belangrijke oorzaak waarom we ons moe voelen, ziek worden en last hebben van allergieën en overtollige kilo’s die we met de beste wil van de wereld niet kwijt raken.

2 Start je dag in je infraroodsauna
Volgens Dokter Sherry A. Rogers, bekend van haar bestseller ‘Detoxify or Die’, nemen we elke dag zoveel toxische stoffen op dat ons lichaam ze op de normale manier (via darmen, lever, nieren) niet meer kan afvoeren. Gifstoffen zitten overal: in onze voeding (denk maar aan de bewaarmiddelen en additieven die je op bijna elke verpakking vindt), je tas koffie, glas wijn of sigaret, in medicijnen, in de (vervuilde) lucht die we inademen.
Met andere woorden: met alleen een glas water en citroen komen we er niet.

De meest efficiënte manier om je van alle afvalstoffen te ontdoen, is zweten. En waar kan dat beter en makkelijker dan in een infraroodsauna? Beter, want je zweet tot 3 keer harder dan in een klassieke sauna en verliest dus veel meer toxische stoffen. En makkelijker, want je zit in een aangename temperatuur (+/- 50° – vergelijk met 90° in een klassieke sauna!) een half uurtje te relaxen.

Ik gebruik mijn Health Mate infraroodsauna het vaakst ’s avonds, maar ook ’s morgens geeft het een heerlijk effect. Voor dag en dauw, als iedereen nog slaapt, ga ik er een halfuurtje in zitten. Ik kies een opwekkende kleur (rood voor extra energie of oranje om mentale activiteiten te stimuleren) en neem daarna een warme douche. Probeer het eens! Je voelt je eens zo energiek én hebt een stralende blos die geen enkele dagcrème of fond de teint je kan geven.

3 Sla nooit (nee, nooit!) je ontbijt over
Je hebt ’s morgens geen honger, of geen tijd, of je vergeet het gewoon: er zijn veel redenen waarom mensen ’s morgens niet eten. Toch is het een heel slechte gewoonte. Ontbijten brengt je spijsvertering op gang, geeft je scherpte en energie die je nodig hebt om de dag door te komen en het verkleint het risico om in de voormiddag zoet of vet te snacken.
Ook de manier waarop je ontbijt is uiteraard van belang. Ik ben fervent aanhanger van alles wat puur en onbewerkt is (denk even terug aan het detox-verhaal: heel veel belastende gifstoffen zitten in onze voeding!). Een bord fruit met veel noten of, nog beter, homemade granola – meer moet dat niet zijn voor een energieke start!

 

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.