Skip links

Comfort food

Terwijl het buiten stormt en de regen tegen de ramen klettert, steek ik een grote kom granola in de oven. Een weekend als dit, waarin de waanzin is toegeslagen en je je afvraagt in wat voor wereld je je kinderen loslaat, vraagt om troost. Vandaag blijven we binnen, gaat de kachel aan en de tv uit. Genoeg gruwelijke beelden gezien.
Ik ontdekte dit recept voor ‘cruesli’ enkele weken geleden in het kookboek Power Food van Rens Kroes en maakte er m’n eigen variant op.

Dit heb je nodig
– 250 gr havervlokken
– 100 gr gemengde noten (hazelnoten, walnoten, amandelen…)
– een handvol amandelschilfers
– 50 gr zonnebloempitten
– 50 gr sesamzaad
– 1 tl vanillepoeder
– 200 gr honing
– 1,5 tl zout
– 120 gr arachideolie
– 50 gr gedroogde abrikozen

Zo maak je het
– Zet de oven op 160°.
– Meng in een grote ovenschaal de havervlokken, noten, pitten en zaden.
– Los in een kommetje het zout op in 1 eetlepel heet water. Klop ook de olie en honing erdoor. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng goed.
– Zet de ovenschaal 40 minuten in de oven en roer elke 10 minuten even om. Dat is heel belangrijk, anders gaat de boel aan elkaar koeken.
– Haal na 40 minuten uit de oven, voeg er de fijn gesneden gedroogde abrikozen aan toe en laat afkoelen.

Ik bewaar de granola in afgesloten bokalen, zo blijft ie lekker krokant. Met één ovenschaal kom ik ongeveer een week toe. Samen met wat fruit is dit de beste en lekkerste start van de dag. En dat is precies wat je nodig hebt op dagen als deze…

 

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.