Skip links

5 tips voor een stralend 2017

Gelukkige mensen tellen hun zegeningen, ondanks de tegenslagen waarmee ze te maken krijgen. Even stil staan bij de dingen waar je dankbaar voor bent, zorgt ervoor dat je positiever in het leven zult staan. Count your blessings dus, ook in dit nieuwe jaar. Maar er zijn nog meer manieren om ervoor te zorgen dat je elke ochtend stralend aan de dag begint.

1 Ga eens langs een osteopaat
Veel mensen associëren een osteopaat met een geblokkeerde rug. Maar anders dan een kinesist, kun je ook preventief of met (vage) klachten naar een osteopaat. Die behandelt niet alleen stramme spieren en pijnlijke gewrichten, maar ook een maag of lever die niet goed werkt, hoofdpijn, darmklachten… Ik ga om de twee maanden en kom er altijd als herboren buiten. Beschouw het als een onderhoudsbeurt bij de garage: je checkt of alles nog goed zit en voorkomt ergere klachten.

2 Koop een yogamat
Je hoeft niet elke dag een half uur op je kop te gaan staan en ingewikkelde poses te doen; enkele simpele yoga- en stretchoefeningen kunnen al heel wat doen voor je lichaam. Daarom heb ik een yogamatje voor mijn infraroodsauna liggen. Na elke saunabeurt doe ik wat oefeningen – niks spectaculairs, gewoon wat simpele rugversterkende oefeningen die ik van mijn kinesist kreeg. Maar voor iemand met een zwakke rug betekent elke dag tien minuten de juiste oefeningen doen, een wereld van verschil.

3 Investeer in een goed bed en een goeie matras…
We slapen met z’n allen te weinig en slecht. Oorzaak nummer één: stress. Op de tweede plek: rug-en nekklachten, vaak veroorzaakt door een slechte matras. Onwaarschijnlijk vind ik dat, als je bedenkt dat je ongeveer één derde van je leven in bed doorbrengt. Blijf dus geen tien jaar op dezelfde oude matras liggen waar je ’s morgens geradbraakt op wakker wordt, maar gun jezelf een comfortabel exemplaar, aangepast aan eventuele fysieke klachten.

4 … en een infraroodsauna
Vriendinnen schrikken weleens als ik hen vertel wat mijn infraroodsauna kost. Het ís een investering, maar het is het dubbel en dik waard. Ik voel me zoveel fitter, slaap beter, ben minder vaak ziek. Ik heb geen chronische pijn, maar van chronischepijnpatiënten hoorde ik het voorbije jaar niks dan positieve verhalen. Investeren in je gezondheid op korte én lange termijn loont altijd de moeite.  

5 Ont-spul
Het was dé trend van het voorbije jaar die zich in 2017 voortzet: ontspullen en gelukkig zijn met minder. Eén gouden regel daarbij is: ga door je huis en gooi alles weg waar je niet per se gelukkig van wordt. Een simpel idee van de Japanse Marie Kondo dat écht werkt. Want we hebben allemaal een zolder, kelder, tuinhuis, berghok, garage en resem ingemaakte kasten vol met dingen die we bijhouden ‘voor later’, ‘omdat ze misschien ooit nog eens van pas komen’, ‘omdat we er zo’n mooie herinneringen aan hebben’. Veel dingen staan stof te vergaren in je huis zonder dat je ze nog ziet.
Ik heb volgende week een ont-spul dagje voorzien in mijn agenda: alles waar ik niet gelukkig van word, gaat naar de kringwinkel. Want het is zoveel leuker om elke ochtend wakker te worden in een huis dat rust en energie geeft. “Keep only those things that speak to your heart. By doing this, you can reset your life and embark on a new lifestyle“, schreef opruimgoeroe Marie eens. Als dát geen mooi voornemen is om straks het nieuwe jaar mee in te duiken?

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.