Skip links

3 tips voor jonge handen

Er is maar één plek die de echte leeftijd van een vrouw verraadt, en dat zijn haar handen. Gelukkig zijn er enkele trucjes om ze jong te houden.

1 Smeer
Net zoals je je gezicht insmeert met dag- en nachtcrème, kunnen ook je handen extra hydratatie gebruiken. De huid van je handen is immers heel dun en wordt elke dag blootgesteld aan zonlicht, kuisproducten, (ontsmettings)zeep… Ik heb overal in huis – aan de afwas, in het toilet… – tubes handcrème staan, en in mijn handtas heb ik altijd een exemplaartje mee. Ook olie – ik zweer bij Huile Prodigieuse van Nuxe, maar zuivere arganolie is ook een wondermiddeltje – is een prima middel om je handen mee te voeden en te beschermen.

2 Scrub
Een scrub verwijdert dode huidcellen en maakt zo je huid weer fris en lekker zacht. Let wel op: veel scrubs uit de supermarkt bevatten kleine plastic bolletjes, ‘plastic beads’, die niet bederven. Leuk voor de fabrikant, minder leuk voor het milieu. Kijk dus goed naar het etiket: polyethyleen (PE) en polypropyleen (PP) duiden op microplastics. Als je op safe wilt spelen, kun je je scrub ook makkelijk zelf maken: meng 2 kopjes zeezout met een half kopje olijfolie. Voeg 15 druppels lavendelolie toe, smeer ‘m op je handen en laat even trekken. Spoel nadien goed af. Ideaal om te doen vóór je je infraroodsauna in stapt trouwens! Want als de dode huidcellen weg zijn, voer je je zweet makkelijker af én is het detox-effect nog groter.

3 Kijk ook naar je nagels
De nagelplaat van gezonde nagels is mooi egaal en licht rozig van kleur, wat wijst op een mooie doorbloeding. Als de nagelplaat gelig is, wijst dat op (te) droge nagels. Die scheuren makkelijk én zijn vatbaar voor (schimmel)infecties. Naast je handen moet je dus ook je nagels hydrateren! Na het wassen breng je een hydraterende crème of olie aan met essentiële vetzuren en vitamine E. Idealiter poets je met handschoenen aan: de schoonmaakmiddelen drogen je handen en nagels uit. Nog een tip: droog je handen altijd goed af om schimmelinfecties te voorkomen. Als je dat niet doet, kan er water onder de nagel terechtkomen en wordt het de ideale broedplek voor een bacterie of schimmel.

Wil je op de hoogte blijven van de blog artikels? Schrijf je in op de mailinglijst en ontvang de laatste artikels in je mailbox.